Składniki:
- puszka brzoskwiń
- cukier
Ciasto kruche (na dużą blachę - normalnie)
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 5 jaj (do ciasta 5 żółtek)
- 1 kostka margaryny do pieczenia "Kasi"
- 3 łyżki cukru
Ser (na dużą blachę - x 2)
- 1/2 kg twarogu
- 1 jajo
- 1 budyń żółty (waniliowy, śmietankowy) na 1/2 l mleka
- 1/2 kostki masła
- 1-2 łyżki cukru
Czas przygotowania: 25 minut
Czas pieczenia: 45 minut
Zagnieść ciasto kruche, połowę włożyć do lodówki. Drugą połową wyłożyć blachę. Na ciasto położyć masę serową. Na ser ułożyć pokrojone brzoskwinie. Na brzoskwinie wyłożyć białka ubite ze szklanką cukru. Na to utrzeć ciasto z lodówki. Piec ok. 45 minut (nie przesuszyć).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz